"syxfiqxhxthirxh"

extrovert



"I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck"


Dikenali dengan nama capital S dan A
24300
21
Malaysia
Seorang gadis berjiwa besar yang membesar bersama masa dan usia yang kian bertambah. Sedang menghabiskan tahun akhir sebagai pelajar kejuruteraan awam.




perjalanan matrik
Sunday | 19:30 | 0Comment

suatu masa dulu. kenangan masa lampau.

Assalamualaikum and hye readers sekalian.


Selamat pagi / siang / petang dan malam

I’m exist. Haha ececeh saje je aku nak kasi tahu, sebab bukan senang aku nak update blog aku, tambah pulak bila aku dah mule berchenta dengan namanya menuntut ilmu serta dengan line wifi nye yang memang tak menyangkut dekat bloknye vega ni ha. Lagilah tidak menyempat. Haha memang berchenta sungguh aku kat buminya Selangor ni, haha gaye macam ade banyak je bumi.



Okay beg yang ada link blog aku, maaf bukan nak raih popularity, dan mohon jealous sebab limited edition haha tapi aku jenis creative tak kira tempat, segala macam aku rasa nak conteng gaya pelajar tabika pantang lepa nampak pensil dan ruang untuk menulis.


Okay, enough merapu.


Ekceli selamat sudah aku sampai Selangor ni since 25/6 lagi then mule menetap di kms ni since 26/6 yang lepas, tapi oleh kerana aku buzy mengalahkan prime minister, aku postpone kan untuk update aku punye blog. Haha sangatlah klishey bunyinya.

*headphone disarungkan pada kepala dengan dentuman shinee – ring ding dong*

So fantastic haha then merapu again.

Okay, selamat sudah minggu mppb yang menyesakkan nyawa serta menyeksa kan jiwa dan yang hampir mematahkan tulang empat kerat ni hingga jalan sampai rasa tak cukup tanah nak pijak pada tiap pagi petang dan malam tapi meninggalkan kenangan yang amatlah bernilai mengalahkan kilauan cincin tiffany and co haha. Selamat sudah masuk minggu kedua yang amat memenatkan yang membebankan minda yang sudah terbiasa dengan pelbagai bebanan. Selamat sudah dapat survive hidup dengan environment kelapa sawit yang harumnya sangatlah menyengat hidung aku yang sedia mancung ni. Maklumlah kawasan pedalaman, tapi aku tak pernah kesah, asal aku dapat capai matlamat dan tujuan hidup aku dengan semangat yang berkobar tanpa pernah luntur ni ha ihiks  *kelip mata* dan dengan lagi selamat aman dan damai nya aku minah ground floor dekat blog vega ni okay, dan  tak payah nak bersusah payah nak mendaki tangga sangat, dan amatlah bersyukur haha amin.

 


Okay, ini room aku, sangatlah selesa sebab besar dia macam nak sama je pun dengan bilik aku kat rumah.



Okay, aku kat kms orang panggil S A or shAe and no more tira.





What S A?
Sebenarnya short form bagi nama penuh aku Syafiqah Athirah.
 Tapi ada jugak terselit ketidak puasan hati dengan panggilan shAe tetapi tidak menimbulkan konfrontasi pun sebenarnya. Ia wujud sebab madam muet aku cakap `sorry, I don’t want to spell your name’ dan dengan pasrahnya aku terima sahaja uhuks uhuks T_T

Aku kat sini, sebagai student yang ambilnya aliran sains dalam practicum 5 dan lectures 1 dengan empat subject yang amatlah nak patahkan semangat aku iaitu mathematic science, chemistry, biology and science computer. Tapi, kalau kau orang bercita cita nak jadi doctor silalah masuk modul 1 dan 3 haha. Promote yang dah expired.











Okay masing masing pakai lab coat, semuanya muka macam layak je ha  kalau nak sandang title Dr

Okay, practicum aku terdiri dengan 3 pelajar teruna Malaya dan 15 mak cik Malaya yang cantik manis anggun bergaya. Dan aku punye practicum sangatlah havoc walau segelintir kami bukan dari group mppb yang sama, tapi bila dah satu practicum acah acah kenal macam satu sekolah. Okay, itu pandangan mata kasar aku, maaf kalau tersilap, tapi aku yakin ia memang betul.

“only tough will survive”

Ku pinjamkan kata kata minggu mppb ini untuk menjadi pendukung semangat aku. Dan memanglah betul pun. Sebab kat sini semuanya datang dari pelbagai background family yang memang tidak pernah kita selidik.


Dan sepanjang keberadaan aku di sini, aku tengok, ramai jugaklah yang homesick. Maklumlah, bukan semua pernah stay hostel. Tapi, yang menyekitkan, kalau yang jarak kms ke rumah hanya 15 minit tu pun homesick. Pe kes ? aku yang datang dari pantai timur ni tak pernahnye pun homesick. Apatah lagi keinginan nak outing nak kenal dengan bandarnya banting ni, lagilah aku rasa macam tak hingin je even pernah jugak rasa noobs sebab aku bukan asal selangor. Idk why, but itulah yang aku rasa. Haha. Tapi tak apalah, masing masing punya kerenah, biaq pi la hang.



Dan aku rasa, sekarang waktunya nak labuhkan tirai sebab aku ada banyak lagi kerja yang nak buat. Semoga sm3k1p5 dapat mengaut berzillion kenangan manis. Semoga 4 rata milik kami. Semoga band 6 terlakar di alam nyata dan bukanlah khayalan semata. Semoga semua pandai jaga diri. Ingat ayahanda dan bonda yang tercinta di rumah walau jauh dari pandangan mata semoga tidak hilang dari hati.


Datang dengan berjuta harapan, pulang dengan satu kejayaan.


Semoga dipermudahkan segala urusan belajar.



Ingat
Segala harapan itu akan terlekat pada bebannya diri selagi tidak beroleh kejayaan.

Scintillate Zenith
SA